Pendapatan

Kepiye cara ngetung penghasilan investasi film?

(1) Sawise film dirilis, kabeh kuitansi box office bakal direkam ing sistem tiket elektronik, lan data kasebut bakal dirangkum seragam menyang Kantor Dana Khusus Industri Film China. Data statistik saka Kantor Dana Khusus yaiku digunakake minangka basis kanggo nuduhake akun antarane pihak. Kaping pisanan, pajak bisnis khusus 3,3% lan dana khusus 5% bakal dibayar kanggo kabeh bathi film. 91,7 persen sisane dianggep minangka "box office distributable" film.

(2) Ing box office sing bisa dipérang dadi akun, bioskop bakal tetep 57%, lan China Film Digital bakal nyimpen 1-3% kanggo biaya agensi distribusi. Sisane 40-42% ditrapake kanggo para produsen film lan distributor. Distributor film kasebut bakal dikenani biaya 5 nganti 15 persen box office sing dadi distributor film kasebut minangka biaya agensi distribusi. Yaiku 2-6% box office sing bisa disebar digunakake minangka biaya agensi distribusi.

(3) Ing pirang-pirang kasus, distributor mbayar kanggo promosi lan distribusi film, ing distributor kasebut bakal dikenani biaya 12-20% saka biaya distribusi agensi. Yen perusahaan penerbit janji bakal menehi jaminan, tuku maneh, prabayar produksi biaya, lsp., biaya agensi distribusi sing luwih dhuwur bakal dikenani biaya.

(4) Formula kuitansi box-office sing pulih dening produsen yaiku: 1 * (1-0.033-0.05) * 40% * (1-0.1) = 0.33, yaiku bagean saka produsen ing kahanan normal. Film kanthi box office pungkasan 100 yuta RMB bakal ngasilake udakara 33 yuta RMB ing box office.

Ana formula sederhana kanggo ngetung:

Proporsi investasi = (Jumlah investasi) / (biaya film)

Untung sing diantisipasi = (Prakiraan box office) * 33% * (Proporsi investasi)

 

Contone:

Yen nandur modal 100.000,00 RMB, biaya Film 100 juta RMB, lan box office 1 milyar,

Banjur sampeyan entuk paling ora 330.000,00 RMB pungkasane.

Kaya ing ngisor iki:

Jumlah investasi ¥ 100.000,00
Prakiraan box office ¥ 1.000.000.000,00
Biaya film ¥ 100.000.000,00

Ngetung saiki

Proporsi investasi = (Jumlah investasi) / (biaya film)

= 100000/100000000 = 0,1%

Pendapatan sing diantisipasi = (Prakiraan box office) * 33% * (Proporsi investasi)

= 1000000000 * 33% * 0,1% = 330,000 RMB